Att arbeta som influencer

Det var i samband med att sociala medier och framförallt Instagram blev populärt som yrket influencer växte fram. Här växte även liveshopping fram och blev ett roligt sätt för följare och influenser att umgås.

Läs mer här om du vill testa på att shoppa live.

Vad är en influencer?

Ordet influencer kommer från engelskan och betyder påverka. Det här är alltså en person som har förmågan att påverka andra till att göra olika saker. Exempelvis köpa produkterna som marknadsförs hos influencern.

En influencer är alltså en känd person som har ett stort antal följare på sina sociala medier. Personen använder sina plattformar till att marknadsföra olika produkter, leverera ett budskap samt till att skapa ett varumärke.

Såhär jobbar en influencer

Som influencer arbetar du med att skapa säljande innehåll för företag du samarbetar med. Ofta arbetar personen på flera olika sociala medier samtidigt och kan därmed nå ut till en större publik. Instagram, Youtube, Facebook samt bloggar är några av de vanligaste plattformarna som influencer använder sig av.

Hur mycket en influencer tjänar under en månad beror på hur stor följarskara personen har samt hur många samarbeten personen gör. Ibland är samarbetet en fast summan medan de andra gånger är provisionsbaserat.