Företagsbloggar

Det är inte bara dagböcker, hälsotips, inredning och kändisar som håller bloggar. Det har även blivit ett populärt verktyg för företag att nå ut till flera kunder och göra sin röst hörd. Idag finns det en uppsjö av företag, att synas i mängden kräver pengar, finurlighet och gott anseende. En blogg är ett jordnära sätt att möta sina kunder och leverantörer. 

Blogging

Tippat

Tippat är ett internetbaserat företag som inriktat sig på betting. Deras sida handlar om att hjälpa dig att få så pass bra bonus som möjligt när du ska betta, samt att du får de bästa oddsen. Deras blogg handlar om allt mellan himmel och jord, men så klart är det stor inriktning på sport. För sportintresserade och de som gillar att satsa pengar på sport överhuvudtaget kan dra nytta av deras blogg. De erbjuder ofta sina tankar kring olika matcher och filosoferar högt om vilka eller vem som har störst chans att vinna.

Text100 Sthlm

En kommunikationsbyrå i Stockholm. De hjälper företag att göra sig hörda, att göra bättre i från sig i sociala medier och framför budskap genom medierelationer och kriskommunikation. Deras konsulter har bakgrunden från många olika hörn vilket gör att de har stor kunskap om mycket. Deras blogg fokuserar på att förmedla deras tankar kring kommunikation och vad som händer i deras företag. Deras blogg är rankad som en av de populäraste inom reklam och kommunikation.

Starta egen

När man ska starta en företagsblogg gäller att tänka på vissa saker. Det här är inte en personlig blogg så tala inte politik, det är ett känsligt ämne och kan leda till onödigt hårda diskussioner. Var inte för vag och skriv inte bara generiska texterna. Du kan inte bara skriva om erbjudanden och vad företaget vill sälja. Vill man hitta sånt går man oftast till webbshoppen. På företagets blogg vill man hitta information man tycker är intressant och rolig. Är man ett kommunikationsföretag vill man erbjuda tips och gratishjälp inom området som lockar kunder att komma tillbaka och betala för tjänsten.