Kända svenska bloggare

Det är många personer som är kända och därför har skapat bloggar som har blivit populära, men det finns faktiskt också personer som har blivit kända just för att de har populära bloggar!

Den som förmodligen de allra flesta tänker på när man tänker på yrket bloggare är Kissie. Hon har ibland över en miljon läsare varje vecka som följer vad hon skriver. Då kan man förstå att det går att skapa en karriär som bloggare.

Tjej med laptop

En annan känd svensk bloggerska är Isabella Löwengrip som var en av de första att starta en blogg och hon har bidragit stort till den blogghype som sedan följde. Efter hennes bloggsuccé har hon varit aktiv i många andra områden och hon är i dag ägare i delägare i ett stort antal olika företag. Hon har haft en egen tidning och har dessutom skrivit två böcker!

En tredje tjej som alltid är med på toppen av flest antal läsare är Kenza Zouiten. Hon skriver mycket om mode och har väldigt många bilder på sin blogg. Kenza var även hon tidig med att skapa sin blogg och har vunnit mängder med priser för sin blogg, bland annat pris som “Årets mest personliga blogg” och “Årets bästa modeblogg”.

Kille med laptop

De allra flesta som bloggar är tjejer, men det finns även ett antal kända svenska manliga bloggare. Joakim Berg är en av dessa. Han blev känd som deltagare i dokusåporna Paradise Hotel och Kungarna av Tylösand och han har surfat på den framgångsvåg som sedan följde.