Kända utländska bloggare

Det är såklart inte bara i Sverige som bloggandet är väldigt populärt och det många kända bloggare från andra länder har betydligt fler läsare än vad våra egna svenskar har. Detta beror dels på att Sverige är ett relativt litet land och även att de bloggare som skriver på engelska kan få läsare från andra länder än deras eget.

En av de allra största bloggarna i hela världen är www.huffingtonpost.com som egentligen är uppdelad i flera olika bloggar, där olika personer skriver sina egna personliga artiklar. Ofta är det kända personer som skriver, som till exempel Alec Baldwin och Jeff Polack.

Favorit bloggare

www.http://krugman.blogs.nytimes.com/ är en blogg av Paul Krugman som väldigt många tycker är intressant. Krugman är en amerikansk ekonom och skriver mestadels om politik, ekonomi och världsomfattande händelser och har en klar innehållsskillnad och annan typ av inriktning jämfört med de bloggare som är stora här i Sverige.

Många som tycker om teknologi är spännande har Matt Cutts (www.mattcutts.com/blog) som favoritbloggare. Cutts jobbar åt Google och skriver mycket om spännande nyheter. Han är även en mästare på sökordsoptimering och är väldigt bra på att dra läsare till sin blogg, något som varje bloggare kan göra med lite kunskap.