Vem har en blogg?

I dag så har som sagt väldigt många människor en blogg och dessutom är det fler och fler som börjar blogga. Det allra flesta är privatpersoner, både kända och okända, men det är även många stora företag som har hoppat på det stora bloggtåget.

Det är ett väldigt bra sätt för företag att på ett enkelt och personligt vis nå ut till sina kunder. För att locka kunder och läsare lockar dessutom många företag med tävlingar och utlottningar på sina bloggar, så det kan verkligen löna sig att följa vissa företags bloggar. Ett exempel på en sådan företagsblogg är Betsafe. Bloggen är en guldgruva särskilt för den som har ett intresse för sport men innehåller även en hel del kasinorelaterade nyheter och annat smått och gott. Från bloggsidan kommer du dessutom in på Twitter- och Facebook-kontot, vilka är bra att följa för bonusar och erbjudanden. På tal om Facebook – det är ett annat bra exempel på ett företag med en bra blogg. Här hamnar alla viktiga nyheter om uppdateringar, nya funktioner och förändringar av licensavtal men du kan också läsa om vilka de stora trenderna på det sociala nätverket är.

Online spel

Förutom hos privatpersoner och företag är bloggandet väldigt stort bland nyhetstidningar. I stort sett varje tidning har i dag en blogg i de allra flesta inriktningar. Vissa sporttidningar som Sportbladet har minst en blogg för varje sport som de skriver om, medan andra har bloggar i lite bredare kategorier, till exempel sport, kultur, mat och så vidare. Allt handlar om vilken målgrupp man har och hur många läsare man har. Hos tidningar låter man ofta tidigare skribenter skriva lite grann i en blogg och lite grann i den egna tidningen, men de kan även anlita någon att jobba enbart med en blogg, som den personen får styra och skriva precis vad de vill i.

Laptop

De allra flesta bloggarna är som sagt privatpersoner som skriver. Du måste inte vara känd för att starta en blogg eller ens veta att någon kommer läsa bloggen överhuvudtaget, utan många gör det helt enkelt för att de tycker att det är roligt. Det är populärt att skriva om vad som händer i ens liv, lägga upp fina bilder på platser man har varit och även att försöka nå ut till folk med olika budskap som man kan tänkas ha.